Goed nieuws!

Wat zijn we blij te kunnen melden dat we enerzijds een subsidie van de provincie Antwerpen hebben gewonnen en anderzijds een financieel duwtje in de rug hebben gekregen van Stad Mechelen via de subsidie "Klimaatneutrale initiatieven en buurten". Met dit budget zullen we FASE 1 en FASE 2 kunnen realiseren. De juffen van basisschool "De Bel" en wij willen iedereen bedanken voor de vrijwillige handen en de warme steun die we kregen van ouders, klanten en buurtbewoners. We zijn er nog niet helemaal, maar we komen stapje per stapje dichter bij onze droom: de belevingstuin als middel, intens (be)leven als doel

Boerderijschool wordt "BELEVINGSTUIN".

Vandaag werd ons stukje grond officieel gedoopt tot "BELEVINGSTUIN" door de kinderen van basisschool "De Bel".  IVAREM sponsorde 3 vrachtwagens groencompost, die door de kinderen, groot en klein (2,5 jaar tot 12 jaar), "bak per bak" naar de moestuin werd gedragen. Wat een huzarenjob! Als afsluiter aten we gezellig -rond het kampvuur- zelfgemaakte soep, klinkend op een goede start van een mooi verhaal. Will be continued!
 

Boerderijschool 2017-2018

Na 4 jaar zoeken en vinden, gooien we de boerderijklassen over een andere boeg. De kinderen van basisschool De Bel zullen niet alleen helpen op het veld, maar zullen vanaf dit schooljaar hun eigen stuk grond op de boerderij krijgen.
Met de hulp van subsidies en gulle giften, zullen we een stuk van de boomgaard omtoveren tot een schooltuin en buitenklas.
Dit is financieel geen gemakkelijk stap, voor beide partijen, maar met de hulp van IVAREM - die ons de vruchtbare grond zal schenken- kunnen we toch al beginnen vanaf september 2017!
Geleidelijk aan zullen we het stukje schooltuin en buitenklas verder "betoveren" en vormgeven.

Wens je dit project financieel een duwtje in de rug te geven? Heb je nog (oud) werkmateriaal staan? Staat die oude serre bij jou in de weg? Heb jij een talent dat ons kan helpen bij de inrichting/aanplanting van die stuk grond (bvb wilgenhutten aanplanten)? Of denk je dat je op een andere manier een meerwaarde kan zijn voor dit wondermooie project? Neem contact op met roosje@baarbeekhoeve.be